Atelier Anima landt in Ronse

Atelier Anima landt vanaf nu ook in Ronse, dankzij een nieuwe samenwerking met het CC De Ververij. Anima Eterna zorgt voor de muziek, het cultureel centrum zorgt voor de lokale verankering. Op die manier kan de muziek en het verhaal van Anima Eterna zich steeds verder verspreiden – ook op de kleinere, lokale podia. 

Reinecke in de muziekkamer

In de prachtig gerestaureerde villa ‘Te Nitterveld’, aan de rand van Ronses Muziekbos, bevindt zich een echte muziekkamer: dé plek waar in de eerste decennia van de twintigste eeuw de plaatselijke elite elkaar trof. Tot op vandaag staat daar de originele piano van Peter Benoit, één van Vlaanderens grootste componisten. De muzikanten van Anima Eterna palmen dit bijzondere podium graag in met muziek van Carl Reinecke. Reinecke werkte jarenlang in Leipzig als dirigent van het befaamde Gewandhausorchester. Zijn muziek is de ideale proeftuin voor de muzikanten tijdens hun zoektocht naar het instrumentarium voor het grote Bruckner-project in de zomer. Bruckners Zevende Symfonie ging immers in première in… Leipzig. Reineckes instrumenten moeten dezelfde geweest zijn die ook Bruckner toen hoorde! Reineckes trio brengt een fijn geweven dialoog tussen hobo, hoorn en piano: melancholisch, teder en indringend. Met Anima-oprichter Jos van Immerseel aan de toetsen.

Programma

Carl Reinecke – Trio für Pianoforte, Oboe und Horn op.188 (1887)

Franz Liszt – Légende: St.François d’Assise, La prédication aux oiseaux  pour piano solo (1863)

Met uitleg door de muzikanten over de gekozen instrumenten, gespeelde muziek en uitgevoerde onderzoek.

Praktische info

Vrijdag 10 juni – 20u

Villa Te Nitterveld – Nitterveldstraat 14, 9600 Ronse

Er wordt een shuttle voorzien aan CC De Ververij (Wolvestraat 37, 9600 Ronse). Vertrek naar Villa Te Nitterveld om 19:30. Terugrit voorzien om 22:30.

Tickets via CC De Ververij.

Standaard €20 / -26 jaar €7 (inclusief hapje en drankje)