Podcast Series

Ears Wide Open

Ontdek hoe Anima Eterna Brugge stroomt in deze nieuwe podcast reeks. Anima Eterna vertelt over haar onderzoek naar speeltechnieken, zoektochten naar historische instrumenten en de filosofie achter het orkest. 35 jaar kennis, ontdekkingen en experimenten worden door de muzikanten zelf verteld.

Het stimuleren van de muzikale verbeelding van het publiek beperkt zich niet enkel tot de concertzaal. Muzikale voorbeelden vernieuwen uw luisterervaring en nodigen u uit om in de muziek te stappen. Zet beide oren open. Ears wide open!

Aflevering 1: Retoriek in de muziek met Jos van Immerseel (Engelstalig)

Wat heeft retoriek te maken met muziek? In een gesprek met Jos van Immerseel boordevol muziekvoorbeelden worden evenveel vragen gesteld als beantwoord.

Aflevering 2: Hoe Liszt spelen op historische instrumenten (Engelstalig)

Drie muzikanten van Anima Eterna onthullen het denkproces achter de keuze van een historisch instrument. De speeltechnieken die deze instrumenten vereisen zijn minstens even belangrijk.

Aflevering 3: Een piano kiezen voor Liszt met Joseph Moog (Engelstalig)

Pianist Joseph Moog omarmt samen met Anima Eterna het Tweede Pianoconcerto van Franz Liszt. Welke geheimen kon de historische Bechstein piano (1890) prijsgeven? 

Luister ook op Spotify, Apple Podcasts, of Deezer.