Mozart & Haydn

Concerten

Datum Tijd Locatie Land Project Tickets  
10-12-'23 avant premiereTax shelter premiereCancelled c c c c Tickets
Programma
Solist
10-12-'23 avant premiereTax shelter premiereCancelled c c c c Tickets
Programma
Solist

Midori Seiler was jarenlang kamermuziekpartner van Jos van Immerseel en concertmeester van Anima Eterna Brugge.  In dit programma horen en zien we haar nu aan het werk als leider vanaf de viool in een eigen programma: Mozart’s Vioolconcert nr 3, de Sinfonie nr 33 en het Divertimento in B. Even nieuw is de theatrale uitvoering van de Scene de Berenice van Haydn, waarbij Lore Binon niet alleen zingt volgens de “wetten” van het toenmalige theater, maar ook de gestiek van de 18de eeuw toepast, uiteraard in een prachtig historisch kostuum. De “mise en geste” werd ingestudeerd door de grote specialiste, Sigrid T’Hooft. Het hele programma werd voorbereid met de hulp van de muziekwetenschapper Kai Köpp, zelf ook barokviolist.

Jos van Immerseel

In dit project staat samenwerking tussen artiesten en experten centraal:

  • Midori Seiler, violiste, bestudeerde jarenlang Mozarts en Haydns werk en de manier waarop het destijds werd uitgevoerd: met een behoorlijke dosis vrijheid voor de muzikanten om te improviseren, maar steeds volgens de toen geldende regels van de kunst. Zij leidt orkest als concertmeester, zoals dat indertijd de gewoonte was.
  • Doctor Kai Köpp onderzoekt de historische manier van uitvoeren uit de Mozarts en Haydns tijd vanuit een artistiek-musicologisch hoek. Hij staat samen met Midori Seiler in voor een solide artistiek-wetenschappelijke basis van de uitvoering.
  • Sigrid T’Hooft, ontwikkelde zich door haar jarenlange passie en ervaring in de historische dans en lichaamsexpressie tot regisseuse van opera’s, uitgevoerd op historisch onderlegde manier. In dit project verzorgt ze de lichaamstaal en bewegingen (de gestiek) van de zangeres in het bijzondere dramatische werk ‘Scena di Berenice’.

Lees hier meer over historische gestiek en Sigrid T’Hooft.

  • Zangeres Lore Binon brengt, samen 24 gedreven orkestmuzikanten en specialisten in hun vak, het geheel tot leven!
  • Yentl Demunter, studente aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, ontwierp  in het kader van haar stage een bijpassend kostuum voor de soliste.

*Deze productie kwam tot stand met de financiële steun van de tax shelter podiumkunsten.