Pablo Heras-Casado

Bruckner 4

Concerten

Datum Tijd Locatie Land Project Tickets  
26-01-'24 Tax shelter première 20:00 cultuurcentrum Hasselt België Tickets
Programma
  • Anton Bruckner (1824 - 1896) - Symphonie Nr.4 "Romantische" in Es Dur (1874, rev.1880)
27-01-'24 20:00 Concertgebouw Brugge België Tickets
Programma
  • Anton Bruckner (1824 - 1896) - Symphonie Nr.4 "Romantische" in Es Dur (1874, rev.1880)
Programma

Anton Bruckner – Symphonie Nr.4 “Romantische” in Es Dur (1874, rev.1880)

Gespeeld op historische instrumenten uit Centraal-Europa.

Bruckner 4

Het Bruckneravontuur van Anima Eterna en Pablo Heras-Casado gaat een nieuwe fase in met een van zijn meest emblematische symfonieën. Het was Bruckner zelf die zijn Vierde Symfonie de ‘Romantische’ noemde. De Oostenrijkse componist balde Duitse romantische verbeelding samen met middeleeuwse inspiratie en daar komt een partituur uit voort met bijzondere kleuren, waar de blazers een poëzie ontplooien die zonder weerga is in het oeuvre van Bruckner.

Het was prachtig hoe snel en precies het orkest overschakelde van de luide, veeleisende passages naar de meer lyrische delen en bijvoorbeeld de typische hoge Bruckner-strijkersnoten als duidelijke accenten tussendoor. – Weser Kurier (na het concert in Bremen in 2022)

Als de Sixtijnse kapel na restauratie, resoneren de kleuren op een volkomen nieuwe en toch authentieke manier, op de instrumenten en met de speelpraktijk van destijds, vrucht van het niet aflatende onderzoek van de muzikanten en de dirigent. Voor het nieuwe Bruckner-project doken ze diep de archieven in, snorden ze originele instrumenten op en zochten ze samen naar manieren waarop ze die instrumenten aan de praat konden krijgen. Zo gaat het vaak: de instrumenten leren de muzikanten de taal die de muziek wil spreken. Op die manier krijgt Heras-Casado een volledig nieuw klankenpalet in handen: de basis voor een fonkelend muzikaal avontuur. 

Leer dirigent Pablo Heras-Casado kennen

Lees hier alles over zijn reis met Anima Eterna.

Terug naar overzicht projecten 2023-2024.

Dit project kwam tot stand met de hulp van

  • 8