De Gevoeligste Snaar

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Stel: Anima Eterna Brugge wil op een dag het formidabele Keizersconcerto van Ludwig van Beethoven spelen – hoeveel snaren zijn er daarvoor nodig? Even een rekensom: 12 violen, 5 altviolen, 4 cello’s en 3 contrabassen, dat zijn er al 96 (en dan mag er nog geen enkele snaar breken!). Voor de piano moet je er nog eens 215 bijtellen (en dan mogen we nog van geluk spreken dat we het stuk spelen op een niet te groot instrument uit Beethovens eigen tijd).

U merkt het: heel veel snaren! Natuurlijk hébben we die ook, hele goeie zelfs. Maar omdat snaren zo’n mooi symbool zijn – van klank, maar ook van kwetsbaarheid – willen we ze voortaan ook gebruiken als een middel om uw steun te vragen. Als u gelooft in onze unieke missie en als u voortaan zelf wil meeklinken in ons orkest, kies dan HIER uw hoogstpersoonlijke gevoelige snaar.

Iedere gift is fiscaal aftrekbaar en bezorgt u automatisch een lidmaatschap van de Orde van de Snaar. Vanaf €500 bent u zelfs erelid!