Kopers in de gistfabriek

Open Monumentendag 2021

Concerten

Datum Tijd Locatie Land Project Tickets  
17-07-'24 avant premiereTax shelter premiereCancelled c c c c Tickets
Programma
Solist

Kopers in de gistfabriek is een exclusief concert op Open Monumentendag 2021 met zes blazers van Anima Eterna en Stefan Grondelaers.

De koperblazers van Anima Eterna nemen u mee op een zondagse trip naar de grote fabrieken van de negentiende eeuw. Michelin in Frankrijk, Krups in Duitsland, Kirov in Sint Petersburg: allemaal hadden ze hun eigen ensemble van koperblazers. Tot meerdere eer en glorie van hun bazen die graag pronkten met de muzikale kwaliteiten van hun werknemers. Ook de Brugse Gistfabriek had sinds 1921 haar eigen ‘Rust Roest’, een ensemble van getalenteerde arbeiders die op de fabrieksfeesten hun virtuoze kunnen tentoonspreidden.  Anima Eterna duikelde enkele van de meest charmante voorbeelden uit dit repertoire op, die bovendien vertolkt worden op originele instrumenten van toen. Verteller Stefan Grondelaers schildert met woorden het bijbehorende tableau: langs de grote dromen en teleurstellingen van dit fascinerende stukje Brugs verleden.

Programma

19e-eeuwse kopermuziek van Jean-François Bellon, Jean-Baptiste Schiltz, Auguste Mimart en Ludwig Wilhelm Maurer.

Muzikanten

Uit de kopersectie van Anima Eterna spelen Ulrich Hübner (hoorn), Carolus Gevers (trombone), Marc Girardot (ophicleïde), Thibaud Robinne (kornet), Sebastian Schärr (kornet), Nicolas Isabelle (kornet).

Tickets

GRATIS

Alle zitplaatsen zijn gereserveerd. Je kan op de dag zelf wel nog binnenspringen om een staanplaatsje te bemachtigen. First come, first serve.