Atelier Anima: Kopers in de fabriek

Concerten

Datum Tijd Locatie Land Project Tickets  
22-05-'24 avant premiereTax shelter premiereCancelled c c c c Tickets
Programma
Solist
22-05-'24 avant premiereTax shelter premiereCancelled c c c c Tickets
Programma
Solist

Anima Eterna gunt je met deze kleine, maar fijne concertreeks een uitzonderlijke blik in de werkplaats van het orkest. Kamermuziek gesneden op de leest van Anima, gebracht door vaste waarden uit het orkest. Telkens als vooruitblik op grotere orkestprojecten. De historische instrumenten lijken net van de draaibanken te zijn gerold, de partituren voor het eerst in eeuwen ontstoft. De muzikanten vertellen je er graag alles over. De oren dichtbij de instrumenten, de verbeelding ver voorbij de horizon. Na afloop is er een hapje en een drankje! (excl. prijs inkom). Atelier Anima: Kopers in de fabriek is de tweede zomereditie van Atelier Anima in 2021.

De koperblazers van Anima Eterna nemen u mee op een niet-alledaagse trip naar de grote fabrieken van de negentiende eeuw: Atelier Anima – Kopers in de fabriek. Michelin in Frankrijk, Krups in Duitsland, Kirov in Sint Petersburg: allemaal hadden ze hun eigen ensemble van koperblazers. Getalenteerde arbeiders die in het weekend hun blaaskunsten aanscherpten en op de fabrieksfeesten hun virtuoze kunnen tentoon spreidden. Tot meerdere eer en glorie van hun fabrieksbazen die graag pronkten met de muzikale kwaliteiten van hun arbeiders. Entertainend zonder al te veel denkrimpels, ernstig met steeds een zweem van een glimlach – zo klonken deze koperkwintetten. Trompettist en cornettist Thibaud Robinne duikelde enkele van de meest charmante voorbeelden op, die bovendien vertolkt worden op originele instrumenten van toen. Verteller Stefan Grondelaers schildert met woorden het bijbehorende tableau: langs de grote dromen en teleurstellingen van dit fascinerende stukje verleden.

Annemarie Peeters

Programma

19e-eeuwse kopermuziek van Jean-François Bellon, Jean-Baptiste Schiltz, Auguste Mimart en Ludwig Wilhelm Maurer.

Muzikanten

Ulrich Hübner – Hoorn

Carolus Gevers – Trombone

Marc Girardot – Ophicleïde

Thibaud Robinne – Kornet

Sebastian Schärr – Kornet

Nicolas Isabelle – Kornet (sub.)

Tickets

Standaard: €12,-

Jonger dan 26: €5,-

Reserveren via events@animaeterna.be of telefonisch 050 950 929

Ook te koop via Eventbrite.

 

We bedanken HerbaFix (natuurlijke hondenvoeding) en AgriAmata (Toscaanse biodynamische producten) voor de financiële steun.

We bedanken Brouwerij de Halve Maan en Restaurant Tanuki voor het vullen van de receptietafels.

Met de steun van Davidsfonds Belsele (concert 9/9), Erfgoedcomité/Cultuurraad Maldegem (concert 10/9) en de kerkfabriek.

 

Dit project kwam tot stand met de hulp van