- herfst & winter 2019 -

Anima’s Triple Treat

Brugge – 26/08/2019

 

Eind september presenteert Anima enkele concerten met Schubert als spilfiguur. Centraal staan diens Rosamunde-muziek en de drie laatste symfonieën. Afhankelijk van waar u gaat luisteren hoort u (enkele van) deze werken in combinatie met Webers flamboyante klarinetconcerto of met Spohrs hoogst verrassende Historische Symfonie.

In november onderneemt Anima Eterna Brugge een uitstap naar het Wenen uit het fin-de-siècle. In een gevarieerd concert komen zowel solo- en orkestliederen als hele en delen uit symfonieën aan bod. Wolf, Brahms en Mahler vormen het triumviraat van dienst. Hun totaal verschillende stijlen maken meteen duidelijk hoe bont het Weense muziekleven aan het einde van de 19de eeuw wel was.

Voor de intrede van de weerkundige winter kiest Anima dan weer voor een Russisch driemanschap: Rimski-Korsakov, Rachmaninov en Prokofjev. Opnieuw is verscheidenheid troef. Klap op de vuurpijl dit najaar is het Anima-debuut van Anna Vinnitskaja. Voor het eerst waagt deze winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd zich aan een ‘historische’ uitvoering – in àlle betekenissen van het woord allicht.

 

Schubert & Tijdgenoten:  Roeselare – Antwerpen – Brugge

Drieluik in Crescendo:  Hasselt – Budapest – Wenen – Friedrichshafen

Russische Triptiek:  Brugge – Göppingen – Dijon – Aix-en-Provence

 

Bekijk de concertkalender

 

 

Photo: Marco Borggreve – all rights reserved –

 

Photo: Jan Landau – all rights reserved –