Atelier Anima: Beethoven

Een ontmoeting tussen muzikanten en publiek. Een ontdekking van bijzondere kamermuziekwerken. Genieten van unieke muziek gebracht op historische instrumenten. Atelier Anima creëert een bijzonder context waarin orkestleden hun muzikale experimenten met woord en klank tot bij het publiek brengen.

Jos van Immerseel over deze kamermuziekbewerking: 

“De 7de Symfonie van Beethoven is in 1816  bij “Steiner und Comp” in Wenen verschenen in verschillende versies, waaronder een versie  “in Harmonie für 9 Stimmen”, met de mededeling: “Sämtliche diese Ausgaben werden unter der unmittelbaren Revision ihres Schöpfers, Herrn Ludwig van Beethoven, vollendet“. Of de versie voor „Harmonie“ (2 hobo’s, 2 clarinetten, 2 hoorns, 2 fagotten en contrafagot) integraal door van Beethoven geschreven is, dan wel gedeeltelijk door een “leerling”, is niet bewezen. Toch blijkt uit tal van gegevens dat Beethoven minstens tevreden was met de versie.”

Jos van Immerseel

Programma

Ludwig van Beethoven , Symfonie Nr. 7 in A (1812), “in Harmonie für 9 Stimmen”, Uitgegeven bij “Steiner und Comp.”

Wilt u geen van beide Anima Atelier concerten in Middelburg missen? Koop dan nu uw tickets samen voor €20 in plaats van €24!

*Tax Shelter Try-out: Deze productie kwam tot stand met de financiële steun van de tax shelter podiumkunsten.