Anima Eterna Brugge

Missie & visie

Missie

Anima Eterna Brugge is een internationaal samengesteld orkest dat het Europese muzikale geheugen verrijkt door een optimaal kader te scheppen voor muzikant en dirigent om aldus de verbeeldingskracht van het publiek te bespelen. De residentie in Concertgebouw Brugge staat centraal in de sterke verankering in cultuurstad Brugge van waaruit de diverse lagen van het artistieke werk van Anima Eterna Brugge internationaal worden uitgedragen.

 

Visie

Anima excelleert op muzikaal vlak

Anima Eterna Brugge creƫert unieke meerjarige trajecten met een pool van nationale en internationale topdirigenten. De unieke klank van Anima Eterna ontstaat door grondig artistiek onderzoek en de zorgvuldige keuze van de musici. Anima Eterna excelleert in historische uitvoeringspraktijk met een breed repertoire van circa 1750 tot 1945.

 

Anima valoriseert het muzikale erfgoed

Anima Eterna toont actief de zoektocht naar de historische context van de muziek. De klank van het verleden verrijkt en verdiept immers de klank van vandaag. Anima Eterna deelt en valoriseert dit artistiek onderzoek. Muzikaal erfgoed valoriseren doet Anima Eterna door diepgaande kennisverwerving en kennisdeling tussen muzikanten en dirigenten. De overdracht van deze kennis naar jongere generaties is een ander aspect van deze valorisatie. Dit maakt Anima Eterna zeer aantrekkelijk voor zowel ervaren als startende beroepsmusici.

 

Anima speelt op de verbeeldingskracht van divers publiek

Anima Eterna ontsluit haar rijke geschiedenis en deelt bestaand en nieuw onderzoek met haar publiek. Met innovatieve formats zoals Anima Insight wordt ook een jonger en meer divers publiek aangesproken. Deze formats willen de link leggen met andere domeinen en praktijken zoals erfgoed, ambachten en herinneringseducatie. Dit via een mix van grotere en kleinere concerten, interactieve concepten en digitale content.