Atelier Anima: Mozart

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Een ontmoeting tussen muzikanten en publiek. Een ontdekking van bijzondere kamermuziekwerken. Genieten van unieke muziek gebracht op historische instrumenten. Atelier Anima creëert een bijzonder context waarin orkestleden hun muzikale experimenten met woord en klank tot bij het publiek brengen.

Wat gebeurt er als je vijf strijkers van Anima Eterna, namelijke 2 violen, 2 altviolen en een cello, uitdaagt om een concertprogramma te presenteren?

“Mozart ‘comes to mind’ want die schreef als één van de eersten voor het zogenaamde altvioolkwintet. Maar zijn goede vriend en collega Michael Haydn was hem voor. Die schreef vijf juweeltjes voor deze bezetting. Ze zijn veel minder bekend dan die van Mozart, maar niet minder de moeite waard.
Michael Haydn was de jongere broer van Joseph Haydn en toonaangevend als componist van kerkmuziek. Michaels requiem was zelfs van grote invloed op dat van Mozart. Het wederzijds respect was zo groot dat Mozart zijn collega uit de brand hielp toen hij te ziek was om een opdracht voor viool/altviool-duetten af te maken. Op een eerste programma van een altvioolkwintet behoort dus niet alleen Mozart maar zeker ook Michael Haydn te staan.”

Vijf Strijkers van Anima Eterna Brugge

Wilt u geen van beide Anima Atelier concerten in Middelburg missen? Koop dan nu uw tickets samen voor €20 in plaats van €24!

*Tax Shelter Try-out: Deze productie kwam tot stand met de financiële steun van de tax shelter podiumkunsten.

Concerts

Afficher tous les détails

Date Temps Emplacement Project Billets  
24-10-'20 avant première 20:00 Sint-Petrus en Pauluskerk, Middelburg (BE) Billets
Programme
  • Michael Haydn (1737-1806) - Nocturne in C-groot P108, MH 187 (1773)
  • W.A. Mozart (1756-1791) - Strijkkwintet in g-klein, K.V. 516 (1787)
Soliste
  • Helena Druwé - viool
  • Barbara Erdner - viool
  • Bernadette Verhagen - altviool
  • Esther van der Eijk - altviool
  • Tine van Parys - cello