Atelier Anima: Op zoek naar het klavechord van Bach

Voor het eerst slaat ‘Atelier Anima’ de tenten op in een ‘echt’ atelier: de werkruimte van de internationaal gerenommeerde klavierbouwer Joris Potvlieghe. Hij doet het boeiende relaas van zijn zoektocht naar het klavechord van Bach, met muzikale illustraties door Jos van Immerseel.   Atelier Anima praktisch Toegang vanaf 1u voor het concert Tickets kosten 18€.

Lees verder

Nazomeren met Atelier Anima

Atelier Anima, dat is ontmoeten, ontdekken en genieten. Anima-musici presenteren in een ontspannen sfeer en unieke setting toegankelijke programma’s.

Lees verder

‘Grote’ kamermuziek van Schubert en Berwald

Gastdirigent Jakob Lehmann: “Ik kijk gretig uit naar dit project, dat twee componisten op hun best laat horen – elk met zijn eigen stem en karakter. Muzikanten én publiek zullen volop genieten van dit bijna orkestrale kamermuziekprogramma, dat de spirit van Anima past als gegoten.”

Lees verder

Meer Mozart: fagotconcerto

Seizoen 18/19 kleurt helemaal Mozart, met drie concertprogramma’s gewijd aan de meester uit Salzburg. Naast enkele van zijn strafste symfonieën kozen we het bravoureconcerto voor fagot, de Serenata Notturna en een Beethovenconcerto met Mozartiaanse vingerafdruk uit. Met Anima krijgt dit repertoire de ideale bondgenoot en staat het kompas op helderheid en vitaliteit, retoriek en aanstekelijk naturel.

Lees verder

Anima-a-Casa: exclusief fundraisingevent

Anima Eterna Brugge tekent opnieuw voor een privé-concert op historische instrumenten. Voor en na het concert verwent topchef Saïd Djibout de smaakpapillen. Het kader van dit volledig verzorgde event is het betoverende kasteel van Hamme – de uitzonderlijke privé-woning van de heer Hugo en mevrouw Lucie van Geet, die speciaal voor deze gelegenheid wordt opengesteld.

Lees verder

Anima Next Generation

Voor Jos van Immerseel is het doorgeven van expertise en het delen van passie niet alleen een persoonlijke missie, maar ook een wezenlijk onderdeel van de werking van Anima. Daarom bouwde het orkest de voorbije jaren een ondersteuningstraject voor jongere maar ervaren muziekprofessionals uit: Anima Next Generation.

Lees verder