Beethoven 9

Anima Eterna Brugge luidt de lente in aan de zijde van trouwe metgezel Ludwig van Beethoven.

Lees verder

Atelier Anima: Beethoven intiem

In de aanloop naar de uitvoering van Beethovens 9de symfonie, die op 23 en 24 februari tijdens de Topstukweek in Concertgebouw Brugge in de kijker wordt geplaatst, presenteert Anima in zijn reeks ‘Atelier Anima’ dit gloednieuwe programma voor klein ensemble.

Lees verder

Atelier Anima: kamermuziek van Richard Strauss

In dit gloednieuwe project treedt Richard Strauss voor het voetlicht: een van de belangrijkste componisten van het laatromantische en vroegmoderne Duitsland. Zelfs met kleine bezettingen weet deze klankentovenaar een adembenemend kleurrijk canvas te vullen. Kamermuziek voor fijnproevers!   TICKETS (12€) VIA EVENTS@ANIMAETERNA.BE | +32 50 95 09 29

Lees verder

Richard Strauss

In dit nieuwe project treedt met Richard Strauss een van de belangrijkste Duitse toondichters uit de post-Wagneriaanse era voor het voetlicht.

Lees verder

Saint-Saëns & Poulenc

Anima heeft een zwak voor Franse orkestmuziek uit de 19de en begin 20ste eeuw. Ook Franse kamermuziek bekleedt een ereplaats in het repertoire. Na in de hele wereld te gast te zijn geweest met Saint-Saëns’ Carnaval des Animaux, zetten we nu een volgende stap.

Lees verder

Schubertiade

De tragische Wanderer, het onbegrepen genie, de belichaming van de Sehnsucht: vandaag rust Schuberts imago onder een dikke laag sepia. Anima snuisterde in ‘s mans kamermuziekrepertoire, en hapte naar adem bij zoveel kleur, flair, humor en kracht!

Lees verder