Anima-a-Casa: exclusief fundraisingevent

Anima Eterna Brugge tekent opnieuw voor een privé-concert op historische instrumenten. Voor en na het concert verwent topchef Saïd Djibout de smaakpapillen. Het kader van dit volledig verzorgde event is het betoverende kasteel van Hamme – de uitzonderlijke privé-woning van de heer Hugo en mevrouw Lucie van Geet, die speciaal voor deze gelegenheid wordt opengesteld.

Lees verder

Anima Next Generation

Voor Jos van Immerseel is het doorgeven van expertise en het delen van passie niet alleen een persoonlijke missie, maar ook een wezenlijk onderdeel van de werking van Anima. Daarom bouwde het orkest de voorbije jaren een ondersteuningstraject voor jongere maar ervaren muziekprofessionals uit: Anima Next Generation.

Lees verder

Beethoven 9

Anima Eterna Brugge luidt de lente in aan de zijde van trouwe metgezel Ludwig van Beethoven.

Lees verder

Atelier Anima: Beethoven intiem

In de aanloop naar de uitvoering van Beethovens 9de symfonie, die op 23 en 24 februari tijdens de Topstukweek in Concertgebouw Brugge in de kijker wordt geplaatst, presenteert Anima in zijn reeks ‘Atelier Anima’ dit gloednieuwe programma voor klein ensemble.

Lees verder

Richard Strauss

In dit nieuwe project treedt met Richard Strauss een van de belangrijkste Duitse toondichters uit de post-Wagneriaanse era voor het voetlicht.

Lees verder

Genie zonder grenzen: Mozart als twintiger

De opname van de integrale pianoconcerti van Mozart in 1990 was een mijlpaal in de geschiedenis van Anima Eterna Brugge, dat uitgroeide van barok kamerensemble tot symfonisch orkest en met een tournee in Japan zijn eerste verre podia verkende. Inmiddels legden Jos van Immerseel en zijn musici een mooi traject af aan de zijde van

Lees verder

Musikfest Bremen: klassiek triptiek

Anima wuift de zomer uit met een triptiek van concerten op Musikfest Bremen! Tweemaal putten we uit kamermuziek van Camille Saint-Saëns en Francis Poulenc – een persoonlijke favoriet van Jos van Immerseel. Het derde concert combineert Dvořáks Slavische Dansen voor piano vierhandig met het Septet van Franz Berwald – Zwedens meest vermaarde componist. Deze grootse kamermuziek

Lees verder