Roerend en onroerend erfgoed: activiteiten

Concerten

Verberg details
Datum Tijd Locatie Tickets
28-04-2019 10:00 - 18:00 Ezelpoort (Ezelstraat 122), 8000 Brugge Tickets
Programma
  • - Erfgoeddag 2019

Anima is maar wat trots de ‘bewoner’ te mogen zijn van de Brugse Ezelpoort: een middeleeuwse stadspoort, bekroond met torens en omringd door water en zwanen. We vinden het dan ook fijn hier bezoekers te verwelkomen en hen dit mooie stukje Brugs erfgoed te laten ontdekken. Hou deze pagina en onze activiteitenkalender in de gaten voor de specifieke gelegenheden waarop we de deuren wijd open zetten!

 

  • Open Monumentendag: op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 kunt u de Ezelpoort bezoeken met stadsgids. Meer informatie volgt.

 

  • Kunstendag voor Kinderen: op zondag 18 november wordt de Brugse Ezelpoort voor één dag het terrein van curieuzeneuzen en luisterlekkere oren. We beklimmen de wenteltrap tot bovenin de middeleeuwse torens en gaan samen op verkenning. Wie woont hier? Waarom klinkt er soms muziek uit het torenraam? Wat zijn de geheimen achter de bijzondere mensen, instrumenten en klanken die we zullen ontmoeten? We babbelen, quizzen, durven-en-doen met groepjes van 15 kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Duur: anderhalf uur. Doelgroep: kids only! Deze activiteit is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via events@animaeterna.be of 050 95 09 29. U kiest voor een van de volgende drie groepen: 1) startmoment 10u ; 2) startmoment 13u; 3) startmoment 15u30

 

  • Erfgoeddag: op zondag 28 april 2019 draait Erfgoeddag rond het thema ‘Hoe maakt u het?’. Kom tijdens een gidsbeurt ontdekken hoe vanuit de Ezelpoort een druk concertseizoen in elkaar wordt gepuzzeld, en hoe monumentaal erfgoed elke dag weer inspireert tot de zorg voor klassieke meesterwerken.

 

Toegang tot deze evenementen is steeds gratis.