IN TIME. Mendelssohn: violin concerto & octet

Jos van Immerseel:

“Deze nieuwe Anima-opname – de eerste waaraan ik niet als actief musicus meewerkte – kwam tot stand onder de gezamenlijke leiding van Jakob Lehmann en Chouchane Siranossian en is een product van Anima Next Generation.

Dit label dekt een brede lading aan educatieve activiteiten, met in de kern de duurzame samenwerking met jonge solisten – zoals Chouchane – en assistent- of gastdirigenten – zoals Jakob. Dit zijn getalenteerde, oprecht geïnteresseerde musici die al een grote gevoeligheid voor de historische uitvoeringspraktijk bezitten. Ik wil hen helpen die uit te diepen door hen zoveel mogelijk ervaring te laten opdoen.

Niet toevallig kozen we voor deze eerste Anima Next Generation-release een combinatie van werken die de alerte interactie tussen de uitvoerders benadrukt: een aspect dat typisch is voor alle uitvoeringen van Anima. Daarnaast laat deze selectie Jakob en Chouchane in verschillende rollen aan bod komen: Jakob als dirigent in het concerto en speler in het octet, en Chouchane als soliste in het concerto en aanvoerder van het octet.

Ik ben bijzonder gelukkig met het klinkende resultaat en de gedreven manier waarop deze jonge musici aan dit project hebben gewerkt. Naast de nieuwe Anima-projecten die ik zelf zal leiden, kijk ik dan ook uit naar de volgende realisaties van Anima Next Generation. Het avontuur stopt nooit.”

 

Jakob Lehmann: “We wilden bij deze vaak uitgevoerde werken terugkeren naar de basis, om zo de luisteraars een frisse en ongewone kijk te bieden. De beslissing om de oorspronkelijke versies te brengen, kwam dan ook als vanzelf.”

Chouchane Siranossian: “Het vioolconcerto van Mendelssohn is uiteraard een absoluut hoogtepunt in het vioolrepertoire. Het historische onderzoek en de toepassing ervan op historische instrumenten in samenwerking met Anima Eterna Brugge waren een fascinerende ervaring.”

 

Verkrijgbaar vanaf eind augustus op online muziekplatformen (Spotify, Qobuz, iTunes, …), in uw platenzaak of via www.outhere-music.com!