B Major! The new sound of the city

De Brugse muziekpartners stellen voor:

B Major! The new sound of the city

Een nagelnieuw, tweejaarlijks muziekfestival dat wel eens uw nieuwe lenteritueel zou kunnen worden.

Van 1 tot 5 maart zwaaien de poorten van Brugge wijd open voor een fabuleus feestje. Want zo hoorde u de Reiestad nog nooit: straten, winkels en huizen vol muziek, concertzalen jubelend van jazz of flirtend met folk, iconische sites met bijpassend klanklandschap en onverwachte concertlocaties die hun geheimen beloven prijs te geven. Brugge toont dat het perfecte huwelijk wel bestaat: traditie en vernieuwing, oude muziek op nieuwe luisterplekken, nieuwe creaties op historische hotspots – dat alles bedacht, gekneed en gevormd in en voor de stad, door muziekmakers met visie, verhaal en va-va-voom!

B Major! wil uw vaste afspraak worden voor verrassende coproducties, avontuurlijke concertformules en muziek-op-maat voor omnivoren én fijnproevers. Jong talent in huis? Meebrengen, graag! Want vele handen maken een schitterende soundtrack… Zelfs uw oude saxofoon, uitgewoonde gitaar of dwarsfluit-met-deuk mogen mee naar Brugge, want dankzij het humanitaire project Music Fund belooft B Major! tot ver buiten de stadsmuren van zich te laten horen.

Klaar voor het avontuur? Welkom!

 

Info en tickets:

www.bmajor.be

 

Anima @B Major! – Gershwin’s greatest hits (3 & 4 maart, Concertgebouw Brugge)

Anima Eterna Brugge houdt lenteschoonmaak: vertrekkend van authentieke bezettingen, instrumenten en speeltechnieken ontdoet Anima symfonische meesterwerken van stof en vernis om ze weer in hun meest pure vorm tevoorschijn te toveren. Vergelijk het effect met dat van een gerestaureerd schilderij: een knap ontwerp en opulent kleurenpalet schitteren pas echt zonder de ballast van jaren… Ook recent orkestrepertoire – zoals dat van George Gershwin, de ster van dit concert – is gebaat bij zo’n opfrisbeurt. Tronend in het land waar jazz en klassiek elkaar ontmoeten, schudde Gershwin zowel orkestrale kleppers als pretentieloze meezingers uit z’n pen. Het resultaat: een uniek, veelzijdig oeuvre waarin subtiele nuances afwisselen met klankexplosies en heerlijk helle kleuren: het perfecte recept voor het bonte muziekmenu dat Anima Eterna Brugge op B Major! serveert. Voor Anima wordt het een spannende ontdekkingstocht door de wereld van jazz en entertainment. Het kan daarvoor rekenen op de expertise van twee uitmuntende solisten: pianist Bart Van Caenegem en de Amerikaanse sopraan Claron McFadden, die naast techniek en expressiviteit ook de bravoure van een rasentertainer in huis heeft. Trouw aan zijn devies – laat de meester spreken! – ging Anima ook ditmaal op zoek naar instrumenten en speeltechnieken uit de tijd en omgeving van de componist: een heuse queeste die leidde van ambachtelijke snarenmakers tot de Library of Congress in Washington! En zo wordt een majestueus stukje muziekerfgoed toch ook weer een beetje ‘creatie’ – Gershwin zoals 21ste-eeuwse oren hem nog nooit hebben gehoord!

Meer info