Anima @Halve Maan: Gershwin’s jazz lounge

Tickets (40€) via events@animaeterna.be | +32 50 95 09 29

2017 was voor Anima Eterna Brugge het jaar van George Gershwin. Precies 80 jaar na het overlijden van deze iconische Amerikaanse componist, wijdde het orkest een volledig concertprogramma aan diens muzikale nalatenschap. Daarbij werd gekozen voor een grote orkestbezetting met zanger en solo-pianist: een cast die toeliet om Gershwins bekendste symfonische werken (An American in Paris, Rhapsody in Blue, …) uit te voeren.

Om het jaar feestelijk af te sluiten, laat Anima nu ook proeven van de legendarische liedjessmid in een compleet verschillende setting: een intieme jazz lounge met een trio van Anima-musici. De songs en jazzy standards van de meester krijgen een heel ander kleedje aangemeten: een transparante en pure sound, die de heerlijke melodieën, de knappe teksten en de aanstekelijke ritmen nog beter uit de verf zal doen komen.

Op zaterdag 16 december herleeft het New York van de Roaring Twenties in Brouwerij DE HALVE MAAN in Brugge. In een uniek concert presenteren Anima-musici er een exclusief kamermuziekprogramma gewijd aan GEORGE GERSHWIN, met swingende toetsers en onweerstaanbare songs. Een ticket voor deze jazz lounge verschaft toegang tot het concert, een selectie van American-style fingerfood en bijhorende drankjes – recht van het vat!

Reserveer je tickets (40€) via events@animaeterna.be, +32 50 95 09 29 of door het formulier achter deze link te vervolledigen.