AEB-Master Class Series

Periode: 17-22 augustus 2015. Docentenconcert op dinsdag 18 augustus om 20u, studentenconcert op zaterdag 22 augustus om 15u. Tickets en info: masterclass@animaeterna.be - 0476 03 38 48

De idee om een jaarlijkse master class voor pre-professionele musici te organiseren, wortelt in een analyse van de huidige status van het oudemuziekonderwijs. Curricula en workshops rond ‘oude muziek’ worden vandaag door diverse instellingen aangeboden, en bieden specialisten de kans hun kennis ter zake door te geven aan een nieuwe generatie musici. Maar terwijl het domein van de oude muziek hier gewoonlijk wordt verengd tot het repertoire van de middeleeuwen tot de 18de eeuw, valt muziek uit latere perioden doorgaans uit de boot. Dit is het domein waarin Anima Eterna Brugge de voorbije 25 jaar heel wat ervaring heeft opgebouwd. Uit het vergaren van die expertise en kennis hebben we enorm veel plezier geput, maar het doorgeven van die vaardigheden aan de musici van de toekomst, lijkt ons op z’n minst even lonend!

Na een eerste editie voor pianoforte, wordt de tweede AEB-Master Class gewijd aan pianoforte, viool en klarinet. Het conservatorium van Brugge is opnieuw onze partner, en stelt zijn lokalen ter beschikking tussen 17-22 augustus 2015.

Download onze documentatiebrochure en inschrijvingsdocumenten via deze link:
AEB Master Class Series_2015

Met de steun van:

Inner Wheel

Brouwerij De Halve Maanlogo_Stad Brugge logo uncorked